Както знаем от регламента, SR 600 не е като другите бревети.
Това е бревет тип "перманент" - не важи за званието Супер Рандоньор, а само за медала "Рандоньор 5000". Няма съдийски коли и контроли с поддръжка. За сметка на това, може да се кара по всяко време - след съгласуване с организатора. Но понеже винаги е по-добре да дистанциите да се преминават в компания, имаме дата в календара. Колежката от Франция, която заверява SR, дори ми направи на времето забележка, че всички сме карали на една дата, но и се съгласи с мен, че няма пречка няколко човека да се договорим и да стартираме заедно.
Тази година имаме вече 2 заверки - на двамата руснака през месец юни.
Следващият петък вечер би трябвало да се проведе и нашият старт, за което имаме предварителна договорка.
За съжаление, датата се оказва неудобна не само за мен. На Триград в края на тази седмица всичко е заето заради някакъв техен празник.
Моето предложение е да разменим датите на SR600 и SR200. Т.е., SR600 да е през септември.
Разбира се, който държи да стартира този петък - може да го направи. Ще пуснем форма за записване. Но трябва да се знае, че трябва да се търси място за нощувка извън Триград. Желаещите да стартират ще трябва да декларират, дали искат нова табела за велосипеда, или ще карат със старата. Съответно който си има табела, ще плати по-малко като стартова такса.
Маршрутът остава същият, както миналата година, независимо от дискутираните промени. Ако въведем промените, времето на завършване ще стане 50 вместо 52 часа. А миналогодишният маршрут вече е заверен с време на завършване 52. Освен това пътят през Стойките го ремонтираха - макар и не цялостно. Други проблеми по това трасе нямаше, руснаците си го изкараха и им хареса.
Нощувките на старт-финала /Хайкърс хостел/ - по това време на годината също се оказват проблемни. Изискват се предварителни резервации - поне седмица-две по-рано.
В неделя може и да се появя някъде по трасето за поддръжка и контрол, но няма да мога да карам по-рано от септември.
Такава е картинката засега, по-късно ще пусна формуляр.

40х1200+ Finisher: BMB'2000; LEL'2001; RM'2004; SBS'2005; 1001Miglia'08,12,16,24; GBR'2009; Transdanubie+MGM'2013; Al-Andalus 2018; DDR'22; Praga'23; 6 Capitals'25; PBP'03,07,11,15,19,23; 19xSVS 2001-2025; RAAM'2010/2011;