Зареждане ...

Предложения и съвети за развитие на форума

Информация, предложения и съвети за развитието на форума
Потребителски аватар
Randonneur
Мъдрец
Мъдрец
Теми: 240

Re: Календар бревети 2018

Мнениеот Randonneur » 16 окт 2017, 19:13

Staneff написа:До кога ще се ползва тази архаична система (имам предвид форума)? Защо не ползвате Фейсбук, който има много по удобна и съвременна система за допитване. Няма да изтъкавам другите предимства, мисля че всички са наясно. Освен ако целта е въпросите да достигнат до по-малко хора...

Подминавам ехидната ти забележка накрая.
Иначе въпросът е интересен.
Истината е, че паралелно с Форума, ползваме и ФБ. Архаична форма или не, Форумът върши работа и ще го ползваме, докато има много колеги, включително и от чужбина, които считат, че ФБ е един клюкарник, където информацията се размива и не искат и да чуят за акаунт там. А като нямаш акаунт, не може да ползваш тази платформа пълноценно. А във Форума можеш да четеш и без акаунт и много колеги го правят, макар и да не си признават... /шегичка/ :icon_e_smile:
SVS & BWN Organizer, RAAM'2010 Crew, RAAM'2011 Team; BMB'2000; LEL'2001; RM'2004; SBS'2005; 1001Miglia'08,12,16,24; GBR'2009; Transdanubie+MGM'2013; Al-Andalus 2018; DDR'22; Praga'23; PBP'03,07,11,15,19,23; 17xSVS 2001-2023; 37х1200+ Finisher

Потребителски аватар
Staneff
Прохождащ
Прохождащ
Теми: 2
Контакти:

Мнениеот Staneff » 16 окт 2017, 20:17

Randonneur написа:
Staneff написа:До кога ще се ползва тази архаична система (имам предвид форума)? Защо не ползвате Фейсбук, който има много по удобна и съвременна система за допитване. Няма да изтъкавам другите предимства, мисля че всички са наясно. Освен ако целта е въпросите да достигнат до по-малко хора...

Подминавам ехидната ти забележка накрая.
Иначе въпросът е интересен.
Истината е, че паралелно с Форума, ползваме и ФБ. Архаична форма или не, Форума върши работа и ще го ползваме, докато има много колеги, включително и от чужбина, които считат, че ФБ е един клюкарник, където информацията се размива и не искат и да чуят за акаунт там. А като нямаш акаунт, не може да ползваш тази платформа пълноценно. А във Форума можеш да четеш и без акаунт и много колеги го правят, макар и да не си признават... /шегичка/ :icon_e_smile:

Забележката ми наистина е ехидна, но както написах - Фейсбук има много възможности. Една от многото е да видиш кой точно е чел това, което е написано, а не да предполагаш. Редно е да се подложи на гласуване, а не само един да преценява колко добре или не е за болшинството. В противен слуай се налага да поддържаш една и съща информация на две места. Не съм броил колегите, ползващи Фейсбук (повечето са ми приятели там), но очевидно са внушителен брой. Това че има единици, които не разбират ползите от по-добрите съвременни технолгии или самите технологии, не е проблем да им бъде разяснено. Що се отнася до клюкарника, то всеки е свободен да ползва социалната мрежа и за това. ;) Стига да има желание могат да се направят много неща, но когато го няма могат да се изтъкнат много причини!
SR'2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020; 5 x International 1200+км Finisher - PBP'2015, 2019 and 2x SVS'16,17; 1001Miglia'2016

Потребителски аватар
Randonneur
Мъдрец
Мъдрец
Теми: 240

Мнениеот Randonneur » 16 окт 2017, 23:33

Staneff написа:... но както написах - Фейсбук има много възможности. Една от многото е да видиш кой точно е чел това, което е написано, а не да предполагаш. Редно е да се подложи на гласуване, а не само един да преценява колко добре или не е за болшинството. В противен слуай се налага да поддържаш една и съща информация на две места. Не съм броил колегите, ползващи Фейсбук (повечето са ми приятели там), но очевидно са внушителен брой. Това че има единици, които не разбират ползите от по-добрите съвременни технолгии или самите технологии, не е проблем да им бъде разяснено. Що се отнася до клюкарника, то всеки е свободен да ползва социалната мрежа и за това. ;) Стига да има желание могат да се направят много неща, но когато го няма могат да се изтъкнат много причини!

Вярно е, че ФБ е по-съвременна платформа с много нови възможности.
Но не можем да задължим колегите да си правят регистрации там, след като за нищо на света не искат да чуят за ФБ!
Нека да оставим всеки да има право на избор! Макар и да ограничавам приятелите си във ФБ основно до колоездачи, постоянно ми се пълни лентата с куриози, видеа, кучета, котки и прочие...
И понеже има много колеги, които мислят като мен, нагърбвам се да държа информацията /поне/ на две места, за да съм сигурен, че тя достига до максимален брой колеги....
SVS & BWN Organizer, RAAM'2010 Crew, RAAM'2011 Team; BMB'2000; LEL'2001; RM'2004; SBS'2005; 1001Miglia'08,12,16,24; GBR'2009; Transdanubie+MGM'2013; Al-Andalus 2018; DDR'22; Praga'23; PBP'03,07,11,15,19,23; 17xSVS 2001-2023; 37х1200+ Finisher

Върни се в “Поддръжка на форума”