Зареждане ...

проблем команда ТТ

Мнения и съвети относно всякакви технически въпроси.
Автор на темата
tpeshov
Чирак в занаята
Чирак в занаята
Теми: 15

проблем команда ТТ

Мнениеот tpeshov » 19 ное 2014, 15:57

Здравейте колеги!
Тези дни ни е подхванало едно лошо време,та от скука се захванах с един дълго отлаган проект,а именно да си преработя стария велосипед в часовникарски.Получи се добре,даже му направих няколко теста,но има един проблем.Командите са някаква непозната за мен марка microteh,като дясната е десет скоростна,фиксирана,шимано-срам съвместима.Когато карам с висок каданс всичко е ОК,но ако каданса и натоварването паднат или спра да педалирам скоростите превключват сами от по-голям към по-малък венец,така,че ако не ги пипам,а само въртя лекичко педалите постепенно се оказвам на най-малкото венче,все едно ми се е откачило жилото.Задния дерейльор е 105.Ако подобен проблем правят дуал контроли бих се замислил за смяна,но все пак това са чисто нови команди,извадени от кутията,а и когато карам нормално всичко е наред.Ако някой има опит с часовникарски команди да помага,че в нашето градче такава техника до сега бяхме виждали само по телевизията

Потребителски аватар
Randonneur
Мъдрец
Мъдрец
Теми: 219

Re: проблем команда ТТ

Мнениеот Randonneur » 21 ное 2014, 02:12

tpeshov написа:Здравейте колеги!
Тези дни ни е подхванало едно лошо време,та от скука се захванах с един дълго отлаган проект,а именно да си преработя стария велосипед в часовникарски.Получи се добре,даже му направих няколко теста,но има един проблем.Командите са някаква непозната за мен марка microteh,като дясната е десет скоростна,фиксирана,шимано-срам съвместима.Когато карам с висок каданс всичко е ОК,но ако каданса и натоварването паднат или спра да педалирам скоростите превключват сами от по-голям към по-малък венец,така,че ако не ги пипам,а само въртя лекичко педалите постепенно се оказвам на най-малкото венче,все едно ми се е откачило жилото.Задния дерейльор е 105.Ако подобен проблем правят дуал контроли бих се замислил за смяна,но все пак това са чисто нови команди,извадени от кутията,а и когато карам нормално всичко е наред.Ако някой има опит с часовникарски команди да помага,че в нашето градче такава техника до сега бяхме виждали само по телевизията

TT кормилата не са особено популярни сред коломаратонците - на много от проявите по света дори са забранени. Нямаме много опит с тях, може би някой часовникар трябва да питаме. :?:
SVS & BWN Organizer, RAAM'2010 Crew, RAAM'2011 Team; BMB'2000; LEL'2001; RM'2004; SBS'2005; GBR'2009; Transdanubie 2013; MGM'2013; 1001Miglia'08,12,16; Al-Andalus 2018; DDR'22; PBP'03,07,11,15,19; 16xSVS 2001-2022; 33(!)х1200+ Finisher

kolio_mc_ree
Проплакващ
Теми: 0

Мнениеот kolio_mc_ree » 26 ное 2014, 01:52

Командите не са ли ''Micro Shift'' модел BS A-10 или BS C-10,BS T10.Ако са такива са подобни на команди които се поставят на долната тръба на рамката.Тогава за да ти падат надолу най-вероятно не си стегнал болта достатъчно,който притяга лоста.Скоростите са фиксирани наредени може би имат две позиции:нефиксирани и фиксирани.Ако не е така тогава може би командите имат някакъв проблем.

kolio_mc_ree
Проплакващ

Мнениеот kolio_mc_ree » 26 ное 2014, 01:59

А може би имат някаква фина настройка от командата като ги гледам на снимките в сайта на ''micro SHIFT''.

kolio_mc_ree
Проплакващ

Мнениеот kolio_mc_ree » 26 ное 2014, 02:01

kolio_mc_ree
Проплакващ

Мнениеот kolio_mc_ree » 26 ное 2014, 02:02

Автор на темата
tpeshov
Чирак в занаята
Чирак в занаята
Теми: 15

Мнениеот tpeshov » 26 ное 2014, 18:13

Това мързела е болестно състояние.От къде ми е влязъл в главата този микротех не знам,но ме домързя да отида и да погледна.Командите действително са посочените микрошифт.Засилих се днес да ги ремонтирам,като предварително бях предвидил план"Б",в случай на неуспех смяна с dura ace.
Първо затягах регулиращия (закрепващ)винт.Без резултат.След това обилно промих с WD-40 и работата се получи.След някой ден ще смажа с хубава смазка и съм готов.При промивката изтекоха доста гадости.Предполагам,че фабрично са били напълнени с някаква смазка,която се е втвърдила с времето и от ниските темперетури на последък и това е пречело на нормалната работа.Благодаря на колегата colio_mc_ree за помощта.Ако успея да се преборя със компютъра днес ще кача и снимки
http://www.prikachi.com/images/861/7757861w.jpg
http://www.prikachi.com/images/862/7757862a.jpg

Върни се в “Ремонти”