Страница 1 от 1

Ха сега, какво да кажа!

Публикувано: 25 яну 2015, 06:57
от exelerator
Колеги ето какво ми се случи вчера на прибиране от работа. Карам си по велоалеята на Младост и понеже се прибирам късно по тъмно си пускам тази мигащата светлина на фара. Използвам я нея, защото дразни окото и съм по лесно забелжим иначе има достатъчно светлина да си виждам пътя. Явно обаче не е точно така, защото срещу мен вървеше една група младежи които не ме виждаха или поне такъв вид си даваха. Спрях въртенето и леко натиснах спирачките. Не им се ядосах напротив! Тротоара изцяло е зает от двупосочната велоалея и за пешаходците има една ивица от има няма 50см. и то от към пътя, което по моему не е правилно, но...емии така е. Та исках да кажа, че те няма как да се наредят в колоно по един, за да може да мине моя милост, но все пак трябваше да се разминем някак. Вече когато бях в непосредствена близости почти спрял пред тях, едно от момчетата предложи "дайте път на колоездача", започнаха да се групират и освободиха малко местенце и докато преминавах през него чух коментар на едно от момичетата "ама къде кара този?", някой отговори "по велоалеята, където трябва", благодарих натиснах педалите и докато ме квасеха с вода и кал преминаващите коли си мислех какво е това!? Грамотни хора /определих ги като студенти/ да не са чували за велоалея, невежество или простащина не знам!?

Re: Ха сега, какво да кажа!

Публикувано: 19 фев 2015, 18:59
от Randonneur
exelerator написа: Грамотни хора /определих ги като студенти/ да не са чували за велоалея, невежество или простащина не знам!?

Не сме само ние така. По време на Трансданубия 1200 преди 2 години в Унгария, в едно градче си имаше доста прилична велоалея. Караме си по нея към една от последните контроли и едва не се нахулих в едни чичета, дето изобщо не се отместиха.
:smilies1577:
Иначе там полицията много активно работи да качва колоездачите по велоалеите. В началото на друго едно градче, тъкмо се чудех дали да не премина на започващата велоалея и една полицейска кола спря и ни направи забележка, че не сме на велоалеята.
В началото на същия този пробег, преди едно шеметно спускане към град Печ, имаше начало на велоалея през един парк и съответно цели два знака - един върху друг "Забранено за велосипеди". Там бях с двама испанци, които изобщо не се замислиха и си продължиха по шосето. Колите насреща веднага почнаха да свирят при разминаването, а от колеги, идващи отзад разбрах, че скоро след това там е била пратена полицейска кола, за да сваля колоездачите от шосето...
:0730: