Зареждане ...

BG Flèche Vélocio /24-часов маратон - отборно/

Колоездачни маратони, бревети, колоездене на дълги разстояния
Потребителски аватар
Автор на темата
Randonneur
Мъдрец
Мъдрец
Мнения: 1732
Регистриран на: 17 ное 2014, 11:09
Теми: 210

BG Flèche Vélocio /24-часов маратон - отборно/

Мнениеот Randonneur » 04 май 2015, 22:31

До няколко часа ще излезе официално наредба и описание на проявата.
Докато чакам потвърждение за нощувката, нека си припомним как премина последното издание на този пробег - преди 4 години.
Събрах всичко написано по този повод:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BG Flèche Vélocio /отборно/ - АРДА
от mlqko s oriz » 11 Апр 2011, 20:38
20.5. /27/ 360км
Това е датата и дистанцията която трябва да се измине на този Бревет Досега не съм карал такъв бревет и ще гледам да се включа задължително. Отварям темата от рано, да се знае кой ще участва и всъщност какви са правилата на този Бревет, защото до колкото знам-тук има някой други основни правила.
Това което знам е, че при желаещи-- всеки град трябва да си организират отбор, който да садържа определен брой участници-мисля че не трябва да са повече от 4-ма, които трябва да си измислят маршрут от техния град до крайната точка- която крайна точка ще е крайна за всички отбори.Определения отбор от определния град така трябва да си измислят маршрута че да е с дължина 360км-като имат пълна свобода да минават откъдето си поискат. И така при повече желаещи от определен град се организирват няколко отбора-които обаче нямат право да тръгнат заедно.Единият отбор тръгва в определен час а другият около 2 часа по късно- за да не се засекът по пътя.И така всеки град си организирва отбор, прави си маршрут и ги праща на главния Организатор на Бревета.И така се сформират отбори примерно от София, Сливен, Стара загора, Бургас и така нататък- като всеки си тръгва от града изминава 360км и всички отбори завършват по едно и също време на едно и също място.Като още едно правило е- че тези 360км- мисля, че трябваше да се изминат за 24 часа
За мен това ще е супер интерсно, тъй като не съм карал такова нещо- наречо BG Flèche Vélocio /отборно/
Ако може организатора да сподели всъщност за какво иде реч, че не съм сигорен в горе написаното.
И един въпрос от колиокционер на медали от бревети- за този бревет има ли някакви определени медали
Поздравии
mlqko s oriz

от rosty_sz » 11 Апр 2011, 20:51
За този бревет няма медал, но има грамота което е дори по интересно.
Контролното време е 24 часа като идеята на Старозагорци е да стартираме през ноща за да можем да се наслаждаваме на родопите през деня пък и ноща в родопите ще си е студеничко.
Сформирали сме отбор и сме изпратили маршрут за одобрение така че сме вътре в играта.
Ето го и нашия маршрут http://www.bikemap.net/route/886370 начертал съм го на обратно но става ясно каква е идеята.
rosty_sz

от pesh » 11 Апр 2011, 20:55
Аз също имам голямо желание да учствам в този бревет, но нямам отбор . Задължително ли е участниците да са от един град или клуб? Аз бих се включил от който и да е град.
pesh

от mlqko s oriz » 11 Апр 2011, 20:56
ихихих Юнаци-Бързаци браво на вас, ама само как сте го завъртели страхотен е да започвам да мисля и аз варианти и да пращаме по пощата.
Има ли мераклии-Сливналии за този купон
mlqko s oriz

от Randonneur » 03 Май 2011, 22:17
rosty_sz написа: Ето го и нашия маршрут http://www.bikemap.net/route/886370 начертал съм го на обратно но става ясно каква е идеята.

Много точно решение, препоръката към всички отбори е за вечерен старт, като това трябва да стане в интервала между 18 и 22 часа.
Съответно финалът трябва да е на 24-тия час от тръгването, като на 22-рия час има задължителна заверка 25 км преди финала, което почти за всички отбори се пада в Смолян. Не се препоръчва преминаване по отсечката Рудозем-Смилян заради разбит път.
Ето маршрутът, одобрен от отборите на Сливен и Исперих, със старт съответно от Сливен-петолъчката и Карнобат-петолъчката. Маршрутът е удобен и за стартиращи отбори от Бургас, или за бургазлии, стартиращи в отборите на Сливен или Исперих:
http://www.bikemap.net/route/948353
Остава да уточним деня на тръгване: четвъртък вече ми се струва най-удачно, ако искаме в събота да се помотаем по пещери, скали и извори, а в неделя да се прибираме. Опциите за прибиране са или кола със всеки отбор, или спускане към Пловдив или Кърджали и обществен транспорт.
Randonneur

от Turmans » 17 Май 2011, 21:58
След два дни на третия тръгваме!!!
Кои са другите отбори които ще участват? С кого ще си направим един хубав пикник на Арда?
Turmans

от Randonneur » 17 Май 2011, 23:07
Turmans написа:След два дни на третия тръгваме!!!
Кои са другите отбори които ще участват? С кого ще си направим един хубав пикник на Арда?

Пеш стартира с вас.
Исперихци тръгват с Цанко от Попово.
Лазар и Бахара ще са със Спас.
Това са окончателно записаните.
Менюто ще е традиционно родопско /вечеря и закуска/.
Отиваме при мечките,
Оле!
Randonneur

от батето » 19 Май 2011, 11:55
..............хайде успех на Сливенските,Старозагорските, Исперихските и т.н. стрели!Мислехме да правим "стрела" от Бургас,но излезе спешна работа и така и не стана "морски" отбор-стрела.Само се чудя на следното,какви ли не варианти правих на маршрута от Бургас,до с.Арда ,Смолянско и винаги ми дава 4000-5000м вертикално изкачване,а гледам Вашите маршрути с 1000м и повече по малко?
батето

от rosty_sz » 20 Май 2011, 10:39
Заформя се веселба. Току що ми се обади Янко, че се подготвят подкрепителни пунктове в Димитровград и Хасково. На нашия старт ще се съберат доста изпращачи въпреки предстоящите празници. Телевизията отново ще отрази мероприятието в спротните новини в 19.00. Очаквам включване с подкрепителен пункт в Кърджали. Абе много яко каране се заформя, а правилото да сме на 22 час на 25 км от финала, не по напред ще даде яка курбанджйска нотка
от Randonneur » 20 Май 2011, 18:13
След малко потегляме.
Очаквам горните 2 поста най-после да бъдат изтрити, доколкото познавам Турманс, ще има он-лайн проследяване на напредъка по трасето.
Randonneur

от mlqko s oriz » 20 Май 2011, 18:42
Успех юнаци, във Сливен във момента е облачно и прегърмява и леко росна за да ви върви по вода Безаварийно преминаване на флеша и искам отзиви за подготвените подкрепителни контроли и за Пататника и киселото мялко което ви чака в Родопите Само напред-фарове и каски по местата, готови за нощно преключение Успех
mlqko s oriz

от Yanko » 20 Май 2011, 19:29
Изключително интересен бревет. Отборно,работа в екип това е супер за 24часа 360км и накрая всите на едно се събират и му удрят една сладка раздумка, БРАВО!!! Успех приятели, навярно вече сте стартирали, пожелавам ви на всички безаварийно пристигане в Димитровград, а на колегите в Хасково. Благодаря на Рости че спомена подкрепителните пунктове, не биха се реализирале без подкрепата на колегата от Хасково Радослав /Радко/, който беше на първи бревет в Стара Загора и сега по стечение на обстоятелствата ще им бъде подкрепителен пункт на Стара Загорските остриета, а аз както винаги си оставам със Сливналии, навярно трябваше да влезна в тяхния клуб ,но пътя е пред вас а ние сме с вас и времето както винаги да е слънчево както през повечето бревети тази година, да тръгнете по вода и да пристигнете със слънце в слънчева Родопа планина.
Yanko

от rosty_sz » 20 Май 2011, 20:01
Старозагорската група стартира в уговореното време, в пълен състав, при не много добри метереологични условия, точно преди да тръгнат задуха ужасен вятър, дано им е попътен. Пожелаваме им безаварийно и успешно каране и финиширане.
rosty_sz

от Grash » 20 Май 2011, 20:52
Randonneur написа:Очаквам горните 2 поста най-после да бъдат изтрити, доколкото познавам Турманс, ще има он-лайн проследяване на напредъка по трасето.

Нали, много е лесно така... всичко което не ти изнася и да се трие... Конкретно в случая, само да те информирам, се бяхме наточили от София да дойдем поне 2 отбора, но след като осъзнахме ясно какво точно гласят правилата за този бревет се отказахме, защото всички искахме да тръгнем по маршрута, да си караме нормално, да си изминем нужните километри и да си завършим където трябва... обаче не ставаааа... и затова утре и вдругиден ще си караме Искърското мазало.
Grash

от Randonneur » 20 Май 2011, 23:19
Аз съм така наречената Лазаровица.
Лазар предаде: „Пожелавам успех на софийските бацета. Всеки да си кара каквото му изнася и каквото му носи удоволствие, но да не обижда онзи вид каране, който не разбира”.
Сливенската група тръгна със закъснение заради проливния дъжд и се опитва сега да навакса. В момента се намира на хубавия и свободен от трафик казанлъшки път, който след лудницата около Петолъчката им се струва като сбъдната мечта.
Randonneur

от Grash » 20 Май 2011, 23:46
Извинявам се ако съм обидил някой вид каране.
Нали уж не ги измисляте вие тези правила, пък започнахте да се обиждате...
Grash

от Randonneur » 21 Май 2011, 00:04
Сливенската група май скоро ще настигне старозагорската. По последни данни, старозагорците са пленени в Казанлък от млади абитуриенти/абитуриентки и отклонени от трасето в посока абитуриентски бал. Изглежда са скрили информацията дори от жените си, щом от тях няма съобщения. Най-много и сливналиите да хлътнат по грешен път. Не случайно е измислено от французите правилото на 22-ия час всички отбори да са на еднакво разстояние от финала, за да има време кой където е кръшкал да навакса. Много са прозорливи пустите му франсета.
Randonneur

от Turmans » 21 Май 2011, 02:30
Ето го превоза ни за арда.ако някой Има телефона на Лазар да му се обади да приготви пистата че а тоз голям МИг.... А и няма обхват- само интернет на борда.
Последна промяна Turmans на 28 Юни 2011, 22:33, променена общо 1 път

от Turmans » 21 Май 2011, 19:06
Кацнахме в село Могилица- успешно.в момента самолета се зарежда и подготвя за излитане Към центъра на вселената - Стара Загора. Ама утре.
Последна промяна Turmans на 28 Юни 2011, 22:31, променена общо 1 път
Turmans

от mlqko s oriz » 21 Май 2011, 22:01
Поздрвления за изминатия флеш всички ли финиширахте благополучно и нищо не казвате за пататника и киселото мляко Приятно релаксиране в родопите и безаварийно пребира със самолета и задължително да сте с каски и колани Поздравления още веднъж момчета
mlqko s oriz


от wawel » 22 Май 2011, 23:34
Флеша беше супер.
Нощен старт и усилия да се закрепя след Лазар. Спряхме чак на 150-тия километър за кратка почивка. Страхотна контрола в Димитровград. Благодарности на Янко за вкусните кексове приятелско посрещане и лаф. С настъпването на деня си викам - край на трудностите. Обаче дълбоко се бях излъгал. Почивка в Кърджали, зареждане с провизии и пари и нагоре в Родопите. Има такива гледки и пътешествия, при които е важно само какво могат да запомнят очите ти. Гледката на изкачването към Ардино, а и чак до Могилица е едно от тези неща. Като се почна една зелена маса и чист въздух..... Викам си: не всичко е за тузарите с BMV-тата. Никога няма да почувстват тея хълмове, както един велосипедист или пешаходец. Преминават през тях транзит, умирисани на автодезодорант, цигари и нощни клубове и ближат захар през стъкло. Такава красота.... човек и лош да е, като се потопи в това, ще забрави защо е лош. А иначе - изкачването си беше свирепо. Три пъти хвърлях трансмисии и ми спира часовника на всеки кръгъл час. Благодарности на поддържащата кола. Окуражаваше и подаваше бутилки с минерална вода. Не обичам снимките. Карат те да се разконцентрираш от случващото се на мига и да изпуснеш важни неща от непосредственото общуване. Кога да кажеш благодаря, кога да съпреживееш нещо с някой без думи или пък да се разсееш от негативни мисли и вътрешни тревоги чрез пийзажа. Не е възможно да изпиташ пак същото усещане чрез показване или гледане на някаква си снимка. А иначе, преди години се отказах да снимам по бревети: няма време за размотаване никакво. Снимките на организаторите обикновено са ми достатъчни. Та така - катериш, задминаваш някой, после те задминават и вдишваш това гъмжило от комари, листна маса, хармонични зелени ливади и красота. Имаше някакъв надпис, че гората била в опасност и да се помогне. Обаче, човек не вярва на подобни неща точно там. Би трябвало да се сложи пред планината от отсечени дървета на някой завод за хартия, мебели и прочее. Пред указателя "Мадан 7 км, Смолян 17км" си направихме страхотна импровизирана почивка. Там направих нещо, което не правя по трасето: изпих 1 литър бира. Ела да гледаш как се кара на бирени изпарения..... Зашеметих се леко и си мислех: спусни с 15, намали скоростта, спаси дете. След Смолян главата ми се избистри и ми дойде музата. Трасето стана с леки елементи на извращение /в смисъл, можеше да е по равнинно и по-на спускане през тези последни 26 км/. На село Смилян се появява и караулка с надпис "Гранична зона". Докато преминавах оттам имаше струпване на разни униформени, но пуснаха едни усмивки тип "личи ви колко сте луди" или "Знаем за вас, продължавай да караш, не ни пречиш". Слава богу, стигнах на финала само много изморен. Останалото е: почивка, почивка, почивка. Благодарности на всички, с които съпреживяхме този чудесен бревет. Дано са изпитали същата и по-голяма наслада.
wawel

от Turmans » 23 Май 2011, 07:51
Ако пресаташето ни можеше да пиши така както говори -щяхме да имаме и ние пътеписи равни или по нищо не отстъпващи на пътеписите на Васко "млякото" или Васко "Бръмбара". Аз понеже съм опериран от дар слово- се изразявам със снимки.
https://picasaweb.google.com/1088569072 ... directlink
И ако някой не му харесва да е на намси кой час намси къде- да се чувства поканен да изминем Старозагорския(най-лесния) маршрут още веднъж- за по-добро време.Нощното каране с почти нула изкачване и поради това - високата скорост- е много приятно, а Родопите с над 20 километрови баири пък изглеждат невероятни. И когато ги изкачиш- си мислиш че си на върха на света.Но се оглеждай...
Последна промяна Turmans на 28 Юни 2011, 22:32, променена общо 1 път
Turmans

от rosty_sz » 23 Май 2011, 11:09
Малко разказ и от мен.
Старта беше в 18.30 сред приятна компания от изпращачи деца и телевизия
http://www.tvstz.com/index.php?option=c ... &Itemid=58 след шестата минута
Попътен вятър ни помогна да прелетим Средна гора и точно преди да се стъмни бяхме в Калофер. Там без да искаме попаднахме на абитуриентско изпращане на две момичета и се заформи веселба. Хапка , пийка , танци и добре че заваля здрав дъжд, за да се сетим за къде сме тръгнали На Калофер нямахме контрола, но картоните ни бяха подпечатани с целувки . Метнахме дъждобраните и под слисаните погледи на новите ни фенове поехме. Дъждът спря след няколко километра и след още няколко вече и настилката беше суха. Почти нулев трафик, никакви дупки или неравности, почти никакви изкачвания, абе писта, по която летяхме и гледахме с притеснение часовниците. Имахме уговорен подкрепителен пункт в Хасково с идеята да закусваме, а със скороста, с която се движехме, щяхме да сме там доста преди слънцето да си помисли да се покаже. И да, почна се, курбаджйство от всякъде. Почивахме няколко пъти по над 40 мин. Опитвахме се да превземем МИГ 23 през двигателния отсек и т.н. На изгрев бяхме близо до Хасково, дадохме знак на домакина Ради и поредната яка почивка беше заформена. Ама как ни посрещна нашия домакин то кекс, спец баница, вафли, банани, горещи чай, кафе, мин. водичка за бедончетата абе глезорииииииииии от всякъде. Мноооооого благодарим. Продължихме към Кърджали в компанията на Ради и се появиха първите височини. Хоп, хоп и кацнахме в Кърджали, пихме по бира за довиждане и атакувахме Родопите. Първият баир не ми излизаше от главата от както бях съставил маршрута. Малко над 20 км със достоен наклон. Разделихме през няколко десетки метра за да може всеки да катери със собствено темпо и ................................ Е нямаше край тоя баир. Оказа се, че наклона не е постоянен и имаше няколко места на охлабване по за минутка което улесни задачата. Най-после бяхме горе Гледката, въздуха, мириса на всякакви цъфнали треви, билки, храсти, дървета спокойно пасящите животни не мога да пресъздам. Седяхме върху тревата изострили всичките си сетива и попивахме блаженството. Нямаше как, трябваше да тръгваме и мисълта, че тепърва навлизаме в този невероятен край ни даде достатъчно емоционален допинг да яхнем отново велосипедите. Навлизахме все по- дълбоко в зеления рай, баири, баири, баири вече имах чуството, че съм се качил на луната. Появи се и река Арда край пътя, бързеите, вировете мостовете нееееееееееее, не мога да го опиша. Пътя стана някакси по равен ако въобще може да се използва тази дума за описание на път в Родопите и кацнахме на сборния пункт. Чудесна механа , където вече бяха пристигнали и нашите съпруги преминавайки през Чепеларе, Пампорово и т.н. Събрахме се. Почерпиха жените по нещо и поехме към финала. Селце сгушено в зелените, разцъфнали ,величествени Родопи. Росна ни малко дъждец и освежени достигнахме центъра. ФИНАЛ Снимки на емблематичната за селото огромна дървена лъжица, печати в картоните лично от кмета и Идват и съпругите честитят, целувки това онова ама нещо притеснени Хотелчето в което ни чакаха домакините се оказа някъде горе в небето, а достъпа към него по ...%-ов наклон. Жените викат качвайте велосипедите в колата и на два три пъти ще се извозим Абе тез жени са полудели газ по баира всички се обръщат и се чудят никой не вярва че ще стане тая работа, Ванката завива грешно, едни строители от втория етаж на нова къща викат "на дясно, на дясно по стръмното" питам аз "колко процента бе " и единия повдигайки вежда вика "трябва да има 45 градуса" . Намаше време да смятам обръщам градуси проценти и т.н. Завой-стена следващ завой - стена давайййййййй в един момент се усещам че подминахме хотела
От тук на татък ще оставя снимките да говорят повече от мен.
Направихме яка маса, на другия ден се гмурнахме директно в горите яздейки коне, ходихме в пещера и се наслаждавахме на макс.
Ако някой все още не е разбрал какво е това в калта, което Ванката показа още снощи ще ви кажа - меча следа. Има я по от близо в моите снимки, които очаквайте до края на деня.
Страхотно каране, благодаря на всички замесени
rosty_sz

от mlqko s oriz » 23 Май 2011, 13:07
Луди снимки, луди разкази Блазе им на всички мечки в Родопите-толкова много красота само за тях
Браво на юнаците
mlqko s oriz

от rosty_sz » 23 Май 2011, 13:27
Ето ги и снимките:
https://picasaweb.google.com/1119449148 ... mTwrvazAE#
rosty_sz

от Randonneur » 23 Май 2011, 14:49
За да не се повтаряме, ще участвам в послеписите с малко коментар:
wawel написа:Флеша беше супер.
Нощен старт и усилия да се закрепя след Лазар. Спряхме чак на 150-тия километър за кратка почивка.
С умерено темпо се получи добро отборно каране на отбор, съставен от колоездачи с доста различен стил на каране. Това е и целта на отборното.
wawel написа:Страхотна контрола в Димитровград. Благодарности на Янко за вкусните кексове приятелско посрещане и лаф.
Страхотна, наистина, както и в Хасково, също и в Кърджали - докъдето ни изпратиха любезните домакини. Държа да покажа част от специалитетите от Димитровград: ,
както и контрольорите на Димитровград и Хасково, снимани на сборния пункт в Кърджали:
wawel написа:Пред указателя "Мадан 7 км, Смолян 17км" си направихме страхотна импровизирана почивка. Там направих нещо, което не правя по трасето: изпих 1 литър бира. Ела да гледаш как се кара на бирени изпарения..... Зашеметих се леко и си мислех: спусни с 15, намали скоростта, спаси дете. След Смолян главата ми се избистри и ми дойде музата.
Когато е много горещо, препоръчвам рецептата на Холге, усвоена от мен в Бавария: пиеш шприц бира със спрайт 1:1. Действа по-добре от всякакви там изотоници...
rosty_sz написа: На Калофер нямахме контрола, но картоните ни бяха подпечатани с целувки .
Не се зачита! Нужна е идентификация на контрольора: име и телефонен номер. Препоръчително със снимка в цял ръст.
rosty_sz написа: Първият баир не ми излизаше от главата от както бях съставил маршрута. Малко над 20 км със достоен наклон.
Това е особеното на флеша - всеки сам си съставя маршрута. Така организатора няма как да бъде обвинен, че винаги контролите са на възможно най-големия баир... А финалът наистина беше с момент на извращение - след цяла нощ каране и 20 км изкачване до Белите брези - за капак: баира с може би най-голям наклон за цялото каране ...
За догодина мисля да пуснем и мястото на финала - точката на концентрация на "стрелите" - на предварително обсъждане, с номинации и гласуване за всяко предложение.
rosty_sz написа: Хотелчето в което ни чакаха домакините се оказа някъде горе в небето, а достъпа към него по ...%-ов наклон.
Страхотно каране, благодаря на всички замесени

Благодарност на отборите, които се справиха с наложилите се импровизации: съобщените в последния момент контроли в Димитровград и Хасково, както и промяната на мястото на финала. За едното и другото отборите на Исперих и Ст.Загора получават 2*30 мин бонификация. Толкова горе-долу беше лутането в търсенето на контролите. Така Исперих се включват точно във времето, а Ст.Загора, които бяха на точните километри на 24-тия час ще получат бонификацията под формата на километри /точки/. Отборът на Сливен нищо няма да получи, защото имаха организатор в техните редици. С взимане под внимание по-късното стартиране, те се включват нормално във времето.

Снимките от мен /включват и пътепис за връщането ми на другия ден до Сливен/:
https://picasaweb.google.com/lazar.v/2011FlecheArda#

от pesh » 23 Май 2011, 21:06
Малко предистория от мен.
Когато започнах да чета подробно за бреветите(благодарение на този форум), това беше един от най-интересните стартове за мен. Най-вече заради това, че участва отбор и регламента, който е различен от останалите бревети. Бях решил, че ако имам възможност ще участвам, но имаше един проблем- нямах отбор. Свързах се с двама съфорумци от София, но за съжаление не можахме да съберем трима мераклии за отбор. Почти се бях отказал от идеята за флеш, когато споделих с Рости, Митко и Иван, че нямам отбор отбор а имам желание да участвам. Те без да се замислят, веднага ми предложиха да участвам заедно с тях. Аз се съглаих на момента и след като оформиха формалностите, аз станах част от Остриетата (може би най-малко острата).

Сега за карането:
Така не съм се забавлявал на никой бревет досега. Тези 23 часа ще ги помня дълго не толкова заради гледката, колкото заради удоволствието на финала след толкова трудности и перипетии заедно в един отбор.

Благодаря ви момчета, страхотни сте!
pesh

от collson » 23 Май 2011, 21:38
pesh, pesh.. добре се усети ти, и навреме..
collson

от Yanko » 23 Май 2011, 21:56
Много ви благодарим за дадената ни възможност да бъдем подкрепителен пункт и заедно с това да споделим част от пътя ви.
Нямате представа какво ни е когато четем всичко това, сълзи на очи напират от радост и преклонение че успяхте да изминете тези тежки километри. Ще се радвам за напред да разшерите кръга на бреветите а за следващото отборно ако имам късмет ще спретна и аз едно отборче, което навярно ще носи името Сборен Клуб по Колоездене Луд Гидия. Защо е сборен, еми един от Хасково, друг от Димитровград а третия не зная от къде ще изкочи .
Отново Адмирации за всички:-Готените от Исперих, бяха ми прекрасна компания докато дойдат Лазар, Спас, Бахара и Лазар, Стара Загора Рости, Митко, Иван и Пеш поздравления специално за теб. За всики вас Три пъти салют!!!
Yanko

от turmansWife » 24 Май 2011, 08:33
Включвам се само, за да допълня картината от последвалите забавления, на следващия ден след финала:
https://picasaweb.google.com/1087125566%20...%20directlink
Остриетата не само яко карат, но и яко се забавляват
turmansWife

от bibianchi » 27 Май 2011, 01:17
Привет и от мен
Малко се забавих с включването и разказа но исках да си е онагледен с картинки
И така.....
Невероятно изживяване! Цяла нощ в ушите ми жужаха колелетата, а наоколо ухаеше на акации.... равно..., лек насрещен вятър....,супер настилка....спокойствие /от време на време фаровете на някой тир, но задължително преминали на къси/. По едно време честно казано чак доскуча от липсата на мъничко поне катерене, но както ми обеща Балански - полюляхме се на няколко люлчици и хоп - в Димитровград. След леко объркване и недоглеждане на табелите, с малко помощ на местно момче открихме контролата, където ни чакаше Янко със съпругата си, наредили вкусни сладкиши, чай и кафе. Хапнахме, побъбрихме, някой подремна и дочакахме сливналии. Докато те отмарят ние поехме напред. терена започна да се понасича, нощното безсъние си каза думата и спряяхме в някакво си селце за освежителна напитка и смяна на екипите. Слънцето отдавна се беше показало и предвещаваше горещ ден. Лазар и компания отново ни застигнаха и поехме заедно към Кържали. Както беше обещал Янко - хапнахме вкусно и евтинко и заредихме силите за щурм. Е от тук вече се почваше. Отначало си беше забавно, но с всеки изминат километър.... сякаш нямаше край и се изкачвахме нейде из облаците....Слънцето пече... край пътя чешма след чешма ама при появата на всяка отлагам почивката за следващата защото не се знае като застана под сенчицата дали няма да ми хареса повечко а едни зелени моравки..... само блаженно да полегнеш в тях и да затвориш очи вдишвайки аромата на зелената трева..... и ето, че най-после, след поредния завой пътя започна стремглаво надолу..... и ето ти Ардино. Смяна на гума и напред към Смолян. имах опасения, че ни чака ново катерене към Смолян, но се оказаха приятни люлки с чудни пейзажи край реката. Надбягвайки се с времето оставих фотодокументирането за навръщане. Стигайки Смолян си припомних картинката от графиката на маршрута, която бях мярнала във форума ... имаше един такъв остър връх с доста дълго бедро ....... и докато си го припомнях пътя сякаш рязко се изправи..... Услужливо паметта ми беше заровила тази картинка дълбоко, че да не ме отчайва предварително И отново нагоре...нагоре...нагоре и изведнъж...надолууууууууууууууууу... леле какво спускане!!!!! Честно казано предпочитам изкачванията пред подобни стремглави изпълнения. То да е право надолу, ама не - завой след завой... в един момент видях, че трябва да завия надясно, но пътя напред ми хареса повечко, че по-полегат, та рискувах няколко метра отклонение, за да намаля скоростта и спра за глътка въздух. Още два завоя и ето ти Смилян. Като попитах една жена нкъде е с. Могилица тя загрижено ми отговори - "ама има доста още до там, цели 10 км". Досмеша ме като каза това и си представих тея км дето сме изминали до там, но само след малко се убедих, че доста самонадеяно подхождам към разстоянията. Странно но краката сякаш не бяха мойте и вече се чудех как съм карала предната вечер, а сега нещо ми се инатят и не щат да въртят. И отново завой след завой, след завой... започна да пада вечерната роса и стана хладно, а селото все не се показваше. Но пък като за награда планината ме обграждаше със свежест, аромат на различни треви и спокойствието на заоблените хълмове и ромона на реката. И ето ти финала. Вярно някъде там в небето, но пък вълшебно местенце, допълнено с усмивките на старозагорци Останалото.... в картинки https://picasaweb.google.com/1060925885 ... hVelochio#
Благодаря на всички за чудесното каране!!!
SVS & BWN Organizer, RAAM'2010 Crew, RAAM'2011 Team; BMB'2000; LEL'2001; RM'2004; SBS'2005; GBR'2009; Transdanubie 2013; MGM'2013; 1001Miglia'08,12,16; Al-Andalus 2018; PBP'03,07,11,15,19; 15xSVS 2001-2021; 31(!)х1200+ Finisher

Потребителски аватар
pinocio
Доктор – експерт
Доктор – експерт
Мнения: 444
Регистриран на: 12 ное 2014, 20:55
Теми: 7
Местоположение: Хасково
Контакти:

Re: BG Flèche Vélocio /24-часов маратон - отборно/

Мнениеот pinocio » 05 май 2015, 03:45

pinocio написа:
майор Мавров написа:Ето един маршрут само за мераклии http://www.openrunner.com/index.php?id=4637806 :ext_gimmefive:

Смятам,че маршрута за ФЛЕШ е добре само трябва да уточним контролата на 340 км. и да го предложим на Лазар за одобрение.

Това е нашето предложение за маршрут. Тръгване в 19:00 часа. КК Хасково
Георги Ангелов КК ХАСКОВО,PBP 2015 - 1230 km; SVS 2016 - 1230 km;

pesh
Сукалче
Сукалче
Мнения: 15
Регистриран на: 22 ное 2014, 08:19
Теми: 0

Re: BG Flèche Vélocio /24-часов маратон - отборно/

Мнениеот pesh » 08 май 2015, 19:43

Ако има желаещи от София, може да съберем един отбор. :smilies1611: :smilies1611: :smilies1611:

Потребителски аватар
niksun
Прохождащ
Прохождащ
Мнения: 46
Регистриран на: 18 ное 2014, 19:53
Теми: 0

Re: BG Flèche Vélocio /24-часов маратон - отборно/

Мнениеот niksun » 09 май 2015, 10:58

А как стои въпросът с участието на Сините камъни?Кой има намерение да участва?Маршрут?Времето наближава,отборите трябва да се сформират! :icon_question: :smilies1611:
1200+км SVS 2013;SR'2014; 1 x International 1200+км Finisher PBP'2015 2019

Потребителски аватар
pinocio
Доктор – експерт
Доктор – експерт
Мнения: 444
Регистриран на: 12 ное 2014, 20:55
Теми: 7
Местоположение: Хасково
Контакти:

Re: BG Flèche Vélocio /24-часов маратон - отборно/

Мнениеот pinocio » 09 май 2015, 14:46

niksun написа:А как стои въпросът с участието на Сините камъни?Кой има намерение да участва?Маршрут?Времето наближава,отборите трябва да се сформират! :icon_question: :smilies1611:

При нас КК Хасково има още места!
Георги Ангелов КК ХАСКОВО,PBP 2015 - 1230 km; SVS 2016 - 1230 km;

Потребителски аватар
Автор на темата
Randonneur
Мъдрец
Мъдрец
Мнения: 1732
Регистриран на: 17 ное 2014, 11:09
Теми: 210

Re: BG Flèche Vélocio /24-часов маратон - отборно/

Мнениеот Randonneur » 09 май 2015, 18:01

niksun написа:А как стои въпросът с участието на Сините камъни?Кой има намерение да участва?Маршрут?Времето наближава,отборите трябва да се сформират! :icon_question: :smilies1611:

И при нас има поне 1 място.
Проекто-маршрут:
http://www.openrunner.com/index.php?id=4764544
SVS & BWN Organizer, RAAM'2010 Crew, RAAM'2011 Team; BMB'2000; LEL'2001; RM'2004; SBS'2005; GBR'2009; Transdanubie 2013; MGM'2013; 1001Miglia'08,12,16; Al-Andalus 2018; PBP'03,07,11,15,19; 15xSVS 2001-2021; 31(!)х1200+ Finisher

Потребителски аватар
Автор на темата
Randonneur
Мъдрец
Мъдрец
Мнения: 1732
Регистриран на: 17 ное 2014, 11:09
Теми: 210

Re: BG Flèche Vélocio /24-часов маратон - отборно/

Мнениеот Randonneur » 13 май 2015, 23:54

pinocio написа:
pinocio написа:
майор Мавров написа:Ето един маршрут само за мераклии http://www.openrunner.com/index.php?id=4637806 :ext_gimmefive:

Смятам,че маршрута за ФЛЕШ е добре само трябва да уточним контролата на 340 км. и да го предложим на Лазар за одобрение.

Това е нашето предложение за маршрут. Тръгване в 19:00 часа. КК Хасково

Подходящи контроли за този маршрут може да се предвидят в района на Раднево, Калофер и при завоя в Карлово. В Пловдив се вижда някаква врътка - до околовръстното: ако се изправи, няма ли да станат малко километрите?
И трита обявени досега отбора ще ползват трасето през Кричим. Контролата 25 км преди финала, която трябва да бъде достигната на 22-ри час, се пада в района на Девин. Ако някой знае за подходящо заведение там - да се обади за да уточним обща за всички контрола.
SVS & BWN Organizer, RAAM'2010 Crew, RAAM'2011 Team; BMB'2000; LEL'2001; RM'2004; SBS'2005; GBR'2009; Transdanubie 2013; MGM'2013; 1001Miglia'08,12,16; Al-Andalus 2018; PBP'03,07,11,15,19; 15xSVS 2001-2021; 31(!)х1200+ Finisher

Потребителски аватар
Автор на темата
Randonneur
Мъдрец
Мъдрец
Мнения: 1732
Регистриран на: 17 ное 2014, 11:09
Теми: 210

Re: BG Flèche Vélocio /24-часов маратон - отборно/

Мнениеот Randonneur » 14 май 2015, 00:48

Формуляр за обявяване на отборите и техния състав, маршрут и други неща:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1t4W9k9Bs9UuPugt-fQ10l7TX2r0zo5ZQ6f73B4U7P_I/edit?usp=sharing
:pisze:
SVS & BWN Organizer, RAAM'2010 Crew, RAAM'2011 Team; BMB'2000; LEL'2001; RM'2004; SBS'2005; GBR'2009; Transdanubie 2013; MGM'2013; 1001Miglia'08,12,16; Al-Andalus 2018; PBP'03,07,11,15,19; 15xSVS 2001-2021; 31(!)х1200+ Finisher

Потребителски аватар
pinocio
Доктор – експерт
Доктор – експерт
Мнения: 444
Регистриран на: 12 ное 2014, 20:55
Теми: 7
Местоположение: Хасково
Контакти:

Re: BG Flèche Vélocio /24-часов маратон - отборно/

Мнениеот pinocio » 14 май 2015, 07:41

За да се избегнат съмнения за "врътка" в Пловдив и скъсяване на разстояние, предлагам да направим контрола на митница Пловдив.Има ресторант за бързо хранене,чорбите са винаги пресни и ще имаме нужда от "презареждане", километрите ще дойдат в повече.Първа контрола Раднево;втора контрола-Карлово;трета контрола Пловдив-митница;четвърта контрола 25 км. преди финал.
Георги Ангелов КК ХАСКОВО,PBP 2015 - 1230 km; SVS 2016 - 1230 km;

tpeshov
Чирак в занаята
Чирак в занаята
Мнения: 125
Регистриран на: 18 ное 2014, 13:28
Теми: 13
Местоположение: Самоков

Re: BG Flèche Vélocio /24-часов маратон - отборно/

Мнениеот tpeshov » 16 май 2015, 05:24

До доколкото разбирам последната контрола се явява в девин за всички отбори?


Върни се в “Бревети AUDAX”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 9 госта

cron