Този спор със Северус го водим отдавна.Както изглежда прав няма.Да,това е форум за бревети.Аз също карам бревети и даже съм амбициран да съм по-редовен за напред.На 40 години съм.Не обичам спусканията,защото след тях обикновенно следва изкачване
В никакъв случай не убеждавам никой,че по-широките гуми не струват.Но и никой не може да ме убеди,че са по-добри.Дебело подчертавам,че това си е лично мое мнение.Пак мое мнение е,че возията не идва от пониженото налягане на широката гума,а зависи от качеството на гумата и велосипеда.Не само мое мнение е,че континентал са с твърда возия.А подскачането по цепките до голяма степен зависи от конструкцията на колелото.Пробвай рубе или синапс и го сравни с вивело ерг.На вивелото ако искаш возия му трябват гуми 35,ама не,рамката събира макс 23.Но най-добри времена съм давал с въпросното вивело.Алуминия не го коментирам,въпреки,че и там имам една любима рамка.При стоманите нещата са други и по сложни.Преди две години карах швалбе ултремо zx.Супер гума.Към днешна дата все още смятам,че това е най-добрата гума клинчер от по-разпространените марки.След коментари с колеги реших да взема модерния континентал 4000s.Бил най-доброто.Дойде континентала.Радост.но го издържах 2к км.Не ми хареса и го подарих на приятел.До ден днешен си имам едно ултремо на някое от колелетата(имам три)Ултремото 23мм е бързо,сигурно и с несравнимо по-добра возия от контито.Не издържа толкова.Нормално кара 5-6к.Но аз държа на конфорта.Най-екстремната гума,която съм карал,е туфо на 15 атм.Да,твърдичка беше,но и осезаемо бърза.Сега минавам пак на тубулари по други съображения,но пак казвам-това си е мой личен избор,както и ширината на гумите.Уважавам и вашия избор и спирам да коментирам.Да кажем,че аз карам тънките за да има достатъчно от широките за вас

Пък и руснаците казват"На вкус и цвят приятели няма"(на руски звучи по-добре)