Много хубаво бреветче. Маршрута е шест точки.
Красив, разнообразен, хубав асфалт..баирчета си има..спускания си има...и вятър си има в повечко :D
Тъй като няма да го карам тази Събота, миналата си го минах. Нацелих точното време (с изключение на вятъра ..но какво да се прави :D )Да обърнете внимание на няколко неща. След Кърджали посока Маказа ..веднага след кръговото (на около 200 300м преди моста над реката ) има много гадни шахтички на целият път! На един бревет беше предупредено за тях, но пак да споделя и аз.
Следващото нещо за което да се внимава. Веднага след излизането на тунелите (спускането към Гърция) има силен страничен вятър..и при скорост 60+ не е много приятно ..а и е опасно! също и на обратното спускане към България след границата на мостовете е доста духащо!
След това вече след Комотини посока Фанари да не се пропусне завиването към това селце "Aigeros".
Този път е идеален, няма изобщо движение (успоредно на него е доста по натовареният главен път )След това навръщане, когато се преминава през Комотини..много да се внимава за обратният път към Мазака (аз се повъртях малко..но добре,че е Стравата и се ориентирах по нея къде е пътя ) Първоначално следвах табелата за България..но тя ме изведене на съвсем друг път и съвсем друга посока!
Кучета..има си в Комотини още на влизането няколко ми изкочиха ..но само си лаеха край мен. На друго място където 100% ще ви изкочи куче е едно крайпътно заведение към самата граница към Гърция....мисля,че се казваше Маказа (едно дървено) Кучетата тамн не лаят, а направо ти се нахвърлят!
Пожелавам ви хубаво време, попътен вятър и оборот да има :)
П.П.
Ето малко снимчици от екскурзийката ми :)
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 8f8fe234af