Мнениеот Randonneur » 20 яну 2020, 21:46
За изчерпателен отчет все не остава време. Засега кратък коментар на разчета на времето - така важен при варианта с 2 нощувки в Елена. Първи ден до Елена: по план - 203 км, 8:00 - 20:00. Спазено абсолютно точно, с 15 мин. изместване. Нужни са не повече от 2 спирки за по-дълго време. Без багаж втория ден беше възможно да се преминат 282 км между 6:00 и 23:00. Поради проблем с отоплението в спалнята /късно лягане и мръзнене/ и прогнозата за мразовита утрин и топла вечер, промених плана и приех изместване с 2 часа. Новият разчет беше за 7:30 и 0:30. Приех повече нощно каране, за да мръзна по-малко сутринта. На практика се получи закъснение с 3 часа - 7:50 - 03:50... Процедури по заключване на къщата /където бях единствен обитател/ ме забавиха на старта. Липсата на адекватна вечеря /затворена пицария/ и закуска и грешна преценка на маршрута, ми костваха 3 часа закъснение от графика. Малко оставаше да се прецака целия проект... С нокти и зъби се добрах до Габрово. Узана и Шипка на автопилот, с общо 3 часа прекарани в ОМВ-то.... Но Соколският вече не го усетих изобщо, а оттам нататък с южняка в гърба беше песен - до завоя към Плаково. Появи се дрямка, но до втората нощувка в Елена не оставаше много. Този път стаята беше отоплена, но с така инкасираното закъснение нямаше време за много сън. Но както бях предположил, въпреки умората, бе напълно възможно да се преминат малкото оставащи 129 км между 9:00 и 17:00. Освен това беше от съществено значение наспиването предната вечер, макар и не съвсем оптимално в студената стая. Основната идея на нощувките в Елена е, с по-умерени километри и усилие през първия ден и добра почивка първата вечер - да се атакува с възстановени сили изглеждащия ужасно втори ден... Третия ден при мен се получи изместване с 1:30ч - 10:30 - 18:50. Повече време от необходимото прекарах в Медвен /литър прясно мляко и мандарини/ и на Караджейката /чаша червено/, виждайки добър аванс и прекрасно време, отпуснах малко графика... Вместо извод може да се каже, че с изключение на грешките от втория ден, спазих графика - въпреки очевидно не най-върховата си форма и не най-оптималния сезон, с най-оскъдната дневна светлина през годината... Това означава, че в по-нормално време и при наличието на по-добра логистика в Елена, този маршрут може да се окаже напълно възможен и изключително привлекателен за много по-широк кръг от колеги, отколкото се считаше досега за пробег от ранга на SR600!
40х1200+ Finisher: BMB'2000; LEL'2001; RM'2004; SBS'2005; 1001Miglia'08,12,16,24; GBR'2009; Transdanubie+MGM'2013; Al-Andalus 2018; DDR'22; Praga'23; 6 Capitals'25; PBP'03,07,11,15,19,23; 19xSVS 2001-2025; RAAM'2010/2011;