Публикувана е Наредбата за "Странджа 200".
Готов е и "Сакар 300 - зима". За пръв път ще имаме 300 км през февруари. Това стана малко случайно. След като с КК Хасково се разбрахме за разменно организиране на първите за сезона 300 и 400, този бревет трябваше да отпадне за тази година. При подредбата на файла с календара този ред го бях изтикал нагоре, за да не пречи - и там си остана. При наличен маршрут и организация, викам си - нека остане, пък може на някой да му се кара.... Не знам дали ще успеем да го проведем - зависи от климатичните условия и дали ще има достатъчно навити участници. При всички положения ще е нещо екстремно и съвсем камерно... Няма да се препоръчва за неопитни и неподготвени колеги... Още не е решено за придружаващата кола. Зависи от участниците. В зората на бреветите, когато такива дистанции се въртяха от 5-6 човека, сме тръгвали и без кола.
Освен факултативното посещение на Устремски манастир, имам идеята да се въведе и друго факултативно удължаване на маршрута - до Мезек. Тези 17 км в повече биха се премирали с 2 часа бонус към времето.
Третият пробег от предстоящата "Трилогия" е "Откриването на активния сезон". Тази година е седмица по-рано и в неделя, защото 12 март ще е работен ден.
Записването и за трите прояви от "Трилогията" ще става в една и съща таблица. Така ще се избегне многократното попълване на едни и същи данни и ще може да се следи записването и за трите прояви едновременно. Стартовата такса също може да се превежда общо, като при не провеждане и достатъчно ранен отказ от участие - ще важи за следващ бревет.