Зареждане ...

С колко голям балон гуми карате на бревети - Анкета

Публикуване на анкети относно колоезденето, както и различни конкурси. Разрешено е публикуването на анкети и от редовни потребители.

С колко голям балон гуми карате на бревети ?

622 по-малък от 23мм
4
11%
622 на 23мм
22
58%
622 на 25мм
8
21%
622 на 28мм
2
5%
622 на 32мм
0
Няма гласове
622 по-голям от 32мм
0
Няма гласове
26'' МТБ с по-тесни от стандартния 2'' балон
0
Няма гласове
26'' МТБ стандартна гума
0
Няма гласове
26'' МТБ хибридна гума
2
5%
29ер /622/ със стандартна гума
0
Няма гласове

Общо гласове: 38
tpeshov
Чирак в занаята
Чирак в занаята
Теми:18
Re: С колко голям балон гуми карате на бревети - Анкета

Мнениеот tpeshov » 22 фев 2015, 16:37

Потребителски аватар
Severus
Сукалче
Сукалче
Теми:1

Мнениеот Severus » 22 фев 2015, 16:51

Бяха на първо, ама от уважение към теб ги сложих на второ. Знам, че не ги понасяш. :icon_e_biggrin:

tpeshov
Чирак в занаята
Чирак в занаята

Мнениеот tpeshov » 22 фев 2015, 17:00

Никога не съм казвал,че не понасям континентал.Континентал не ме харесва мен. :icon_lol:
Континентал са нелоши гуми,но има по-добри.Всеки търси определени характеристики.Континентал са относително сигурни,с дълъг живот и добро сцепление.Но са бавни(лично мнение).И дали е въпрос на късмет,но през миналия сезон имах не един инцидент с тях(с клинчер)
За това минавам на тубулар и друга марка.И в тази връзка ще помоля,ако тази тема се чете от колегите от София,които ме заснеха с го про на бревета Шипка 200(аз бях този със гръмналата гума м-у трявна и габрово) да се свържат с мен.Ще ми бъде забавно да видя този запис :icon_lol:

Потребителски аватар
Автор на темата
stefan_trekkie
Прохождащ
Прохождащ
Теми:2

Мнениеот stefan_trekkie » 22 фев 2015, 18:56

Аууу, какво става тук ? .. Човек ви остави сами за половин ден и после не смогва да чете !
Пропуснали сте нещо също толкова важно, а именно - настилката. Колкото по-лоша е тя, толкова съпротивлението на тънките и твърди гуми се увеличава, а за комфорта да не говорим.. Направо си подскача колелото по цепките.
Баце Пешов.. Недей така да тровиш с/у по-широките гуми. Дори и да е вярно, и да имат една идея по-високо съпротивление, увеличават комфорта по нашите пътища многократно. А да не забравяме, че това е форум с бреветска насока, а не състезателна. Миналата година прекарах много на 28мм гуми и съм изключително доволен. Рекорд-а на две големи изкачвания ги правих именно с 28 милиметровите гуми, а не с 23, като преди това съм се мъчил с 23 .. Всичко ти е в главата.
Лично аз карам с по-голям балон именно защото понасят и по-ниско налягане, а аз карам на него. Ако реша нещо да се състезавам - имам помпа, като си джиткам ей така за кеф го слагам на минимума, защото съм лек освен това. На 65 кила карам на 6.5 бара 25мм.
Преди не разбирах от налягания и чудесии и като започнах да карам 2012-та, карах виториите на колкото пише на тях - 10 бара за 23-ки.. Да не мислиш, че съм бил по-бърз .. За мен са важни само баирите, имам се за катерач, а по равното си почивам. На баира по-голямата част от съпротивлението ти идва гравитацията и гумите са много малък %, пък още по-малък % е разликата е една гума до друга... 23 с/у 25 например.
И да, карам с клинчер, защото за мен е по-практичен и евтин, не изисква поддръжка...

Не е тайна и съм го казвал много пъти - гума на континентал не съм пукал до сега никога. Имал съм 4 чифта.. И нямам предвид gp4000, докато прехвалената витория ми се наряза 3мм още на първото каране и получи още 4 сериозни резки за 500 км ... gp-тата им се заби стъкло и докато успея да спра се завъртя доста пъти под моята тежест. Спрях, извадих го и продължих без спукване. Това е единствената лека цепка, която получи конти-то вече 7к км.. И ще ги карам още толкова.
Граш мина със същите тези гуми 18к км с 24мм модела /вече го няма/ само с 2 пукания, а е варирал от 110 до 95 кг, сега си взе 25 като мен .. Затова този конкретен модел гума ще го хваля при всяка възможност, заслужават го.

tpeshov
Чирак в занаята
Чирак в занаята

Мнениеот tpeshov » 22 фев 2015, 21:03

Този спор със Северус го водим отдавна.Както изглежда прав няма.Да,това е форум за бревети.Аз също карам бревети и даже съм амбициран да съм по-редовен за напред.На 40 години съм.Не обичам спусканията,защото след тях обикновенно следва изкачване :icon_lol:
В никакъв случай не убеждавам никой,че по-широките гуми не струват.Но и никой не може да ме убеди,че са по-добри.Дебело подчертавам,че това си е лично мое мнение.Пак мое мнение е,че возията не идва от пониженото налягане на широката гума,а зависи от качеството на гумата и велосипеда.Не само мое мнение е,че континентал са с твърда возия.А подскачането по цепките до голяма степен зависи от конструкцията на колелото.Пробвай рубе или синапс и го сравни с вивело ерг.На вивелото ако искаш возия му трябват гуми 35,ама не,рамката събира макс 23.Но най-добри времена съм давал с въпросното вивело.Алуминия не го коментирам,въпреки,че и там имам една любима рамка.При стоманите нещата са други и по сложни.Преди две години карах швалбе ултремо zx.Супер гума.Към днешна дата все още смятам,че това е най-добрата гума клинчер от по-разпространените марки.След коментари с колеги реших да взема модерния континентал 4000s.Бил най-доброто.Дойде континентала.Радост.но го издържах 2к км.Не ми хареса и го подарих на приятел.До ден днешен си имам едно ултремо на някое от колелетата(имам три)Ултремото 23мм е бързо,сигурно и с несравнимо по-добра возия от контито.Не издържа толкова.Нормално кара 5-6к.Но аз държа на конфорта.Най-екстремната гума,която съм карал,е туфо на 15 атм.Да,твърдичка беше,но и осезаемо бърза.Сега минавам пак на тубулари по други съображения,но пак казвам-това си е мой личен избор,както и ширината на гумите.Уважавам и вашия избор и спирам да коментирам.Да кажем,че аз карам тънките за да има достатъчно от широките за вас :icon_lol: Пък и руснаците казват"На вкус и цвят приятели няма"(на руски звучи по-добре)
Последна промяна от tpeshov на 22 фев 2015, 21:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Автор на темата
stefan_trekkie
Прохождащ
Прохождащ
Теми:2

Мнениеот stefan_trekkie » 22 фев 2015, 21:14

В момента се тестват 4-те сезона на конти, за момента се очертават много комфортни. Сместа е различна от на гп и гп4000

tpeshov
Чирак в занаята
Чирак в занаята

Мнениеот tpeshov » 22 фев 2015, 21:30

Аз бих пробвал швалбе one evo,както и айрънмен ево.Точа им се отдавна,но първо ще си изтъркам колекцията,която съм събрал :icon_lol:
А за четирите сезона на конти познавам тубуларния вариант-гатор скин.Няма да го коментирам.
Забравих да спомена любимата ми гума-швалбе ултремо R.1.Убийствена гума,за съжаление вече не ги правят.Замениха я с ZLX,но тя е без защита от спукване и не става.Като неин заместник тази година скокнах на велофлекс рекорд,но него още не мога да го коментирам.Мога само да кажа,че вози невероятно,върви отлично и изглежда уникално.
А една гума ако се износи бързо е добре-означава,че си карал много :icon_lol:

Потребителски аватар
Severus
Сукалче
Сукалче
Теми:1

Мнениеот Severus » 22 фев 2015, 22:09

Потребителски аватар
Randonneur
Мъдрец
Мъдрец
Теми:261

Мнениеот Randonneur » 23 фев 2015, 00:05

40х1200+ Finisher: BMB'2000; LEL'2001; RM'2004; SBS'2005; 1001Miglia'08,12,16,24; GBR'2009; Transdanubie+MGM'2013; Al-Andalus 2018; DDR'22; Praga'23; 6 Capitals'25; PBP'03,07,11,15,19,23; 19xSVS 2001-2025; RAAM'2010/2011;

tpeshov
Чирак в занаята
Чирак в занаята

Мнениеот tpeshov » 23 фев 2015, 05:15

Последните години ми беше проблем да си намеря от бавните тесни гуми.23 мм,после модата на 25 мм.Просто много малко марки ги произвеждаха.И хоп-нов модел континентал 20мм
http://www.bike24.com/1.php?content=8;n ... id=4;pgc=0
Дали това не е следващия пазарен хит?

Върни се в “Анкети”