Страница 1 от 1

Бревет „СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ” 200км

Публикувано: 30 авг 2018, 13:37
от Randonneur
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ТУРИЗЪМ и КК "ХАСКОВО" - ХАСКОВО
Организират бревет „СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ”
209 км за 13.30 часа, 2879 м обща денивелация
Старт: 15 септември - събота, 7:00 ч., Ученически общежития до автогара Хасково
Хасково-Димитровград-с.Крум-с.Ябълково-с.Горски Извор-Мин.бани–Спахиево-Караманци-Петелово-Кърджали-Момчилград-Крумовград–Студен Кладенец-Рабово-Пчелари- Силен -Стамболово - Хасково
Маршрут в openrunner: http://www.openrunner.com/index.php?id=7811432

1. Условия за участие
Регламент АСР, Член 2: “В тези бревети може да участва всеки рандоньор, който е член или не на някакъв клуб, дружество или федерация и има застраховка. Непълнолетни се приемат след като представят разрешение от родителите, което освобождава АСР и дружествата - организатори от отговорност, както и медицинско удостоверение за годност, издадено преди не повече от 6 месеца.“
Съгласно разпоредбите на БФТ и ММС, нужно е медицинско и застраховка „Злополука за спортисти” с минимално покритие 1000 лв. Наредба на БФТ изисква носенето на каска през цялото време на движение. Съгласно ЗДП велосипедистите трябва да имат светлини и отражателна жилетка.
Картотека на участниците. За вписване в картотеката са нужни: /1/ застраховка „Злополука” с минимално покритие от 1000 лв., и /2/ медицинско /може и от личен лекар/, като се записва, че участникът е във физическо и психическо състояние да измине посочените дистанции. Картотекираните получават по желаене уникален номер със снимка и клубна емблема, който се поставя на велосипеда, важи за цялата година и струва 3.00 лв. За целта е нужна снимка паспортен формат – поне 1 седмица преди връчването на номера. Имената на картотекираните се публикуват в он-лайн картотеката,
Предварително записване на участниците. Он-лайн.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1LGQEmrS2lbBH0BJYPS2Z9ragiqhART-O3uoxVBAlsLU/edit#gid=0
Организаторът потвърждава заплащането на стартовата такса. Попълването на ARB номера при записване ускорява начисляването на точките след финала. Изписването на имената на латиница ускорява обработката и получаването на резултатите от Франция. При групово записване на клубове, представител на тези клубове изпраща списък на участниците и превежда необходимата сума. За картотекирани участници клубовете могат да гарантират участието и плащането на стартовата такса, а точната сума да се донесе преди старта.
Регистрация на участниците. Провежда се от 20 до 21 ч вечерта преди старта – на старт-финала. Състои се от проверка на картотеката и извършените плащания, проверка на велосипеда, инструктаж и получаване на стартов пакет. По изключение се допуска явяване направо на старта, но само за картотекирани участници, предварително заплатили стартова такса и изпратили снимка на оборудваните според изискванията велосипед и ездач.
Проверка на велосипеда. Проверява се състоянието на гумите, спирачките и фаровете, както и наличието на резервни гуми и помпа, преден и заден фар, отражателна жилетка и каска.
Стартова такса:
Такса -25% * Начин на записване – он-лайн плюс заплащане на място
8 лв. 6 лв. Предварителното он-лайн записване е улеснение и уважение към организатора!
* Намалението от 25% е за клубове – членове на БФТ или представени с 10 и повече участника

Пълен текст на Наредбата:
https://drive.google.com/file/d/1zUdd700RgdVQVNpI_nA8fEaJlVjbCgVP/view?usp=sharing

Re: Бревет „СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ” 200км

Публикувано: 08 сеп 2018, 15:35
от Randonneur
Поради затваряне и ремонт на част от трасето се работи по замяна на обявения маршрут с този от пролетния "Кап. Петко войвода" или наричан още "Перперикон":
Хасково – Узунджово - Черногорово – Горски Извор - Мин.бани – Хасково – Въгларово - Караманци - Лясково- р-н Паничково – Черноочене -Чифлик - Перперек - Бащино - Мост – Хасково

Re: Бревет „СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ” 200км

Публикувано: 08 сеп 2018, 16:43
от Randonneur
След проведените консултации на организаторите бе решено да се запази оригиналният маршрут, със следните две промени:
1. След старта не се влиза в Димитровград, а се поема наляво през Добрич директно към Горски извор, където се включваме към оригиналния маршрут.
2. Горното скъсяване компенсира удължаването между Момчилград и Крумовград, заради обхода на ремонта през Токачка.

Re: Бревет „СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ” 200км

Публикувано: 10 сеп 2018, 10:00
от marsa
Здравей, Лазар!

Това ли ще бъде маршрута (начертан по описанието ти), или преди Токачка ще се свие в ляво на предишния разклон през с. Голяма Чинка?

https://www.bikemap.net/en/r/4634544/

Re: Бревет „СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ” 200км

Публикувано: 11 сеп 2018, 16:47
от Randonneur
Разбрах, че си говорил с организатора и сте се разбрали за маршрута.
Обикновено такива обходи са обозначени с табели, които показват накъде да се кара...

marsa написа:Здравей, Лазар!

Това ли ще бъде маршрута (начертан по описанието ти), или преди Токачка ще се свие в ляво на предишния разклон през с. Голяма Чинка?

https://www.bikemap.net/en/r/4634544/

Re: Бревет „СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ” 200км

Публикувано: 18 сеп 2018, 10:48
от pinocio
Благодарим на всички учстнци в поредното предизвикателство СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ 2018г / 210 км , всичко премина без инциденти и произшествия!
Дано Ви е било приятни исте се забавлявали на МАХ!!!!

Резултатите са изнесени в таблицата за записване,ако някой има претенция за времето нека пише!

Благодаря на всички за безопасното каране!!! ДО НОВИ СРЕЩИ!!!