Оооооо на Скребатно всичко беше много добре,вкусно и точно навреме за обед.Благодаря на Цецо за организирането и на майка му за труда.Доматите бяха прекрасни,айряна-освежаващ , а пилешката супа много вкусна.
В Смилян механата беше много добра. Въпреки отделеното повече време за хапване,определено си заслужаваше.
Имам чувството, че колегите миналата година са извадили късмет с този дъжд... Хахаха Ако го беше преживял,нямаше да пишеш такива работи . Заваля ни точно след Момчиловци и беше разхлаждащ до средата на изкачването на Свобода,оттам нататък си беше доста студенко и колкото по-нагоре толкова по-студено,а спускането мокър при онази температура, беше това за което винаги съм мечтаел.

А си мисля, че бях сравнително добре екипиран- летен екип + крачоли и ръкави и отгоре дъждобран и панталон от непропускаща вода материя,а имаше хора само с летен екип с къси ръкави.Сега първата нощ към Якоруда стана хладно,но нямаше нищо общо със студа който брах миналата година към Свободата.
Колкото до баирите най-труден и сега беше Кръстова гора

.Сега обаче го карах на зиг-заг,но пак бутах,но само 20-30м( преди бяха последните 500м-има напредък,догодина може да се бута),поех си глътка въздух и останалото го довърших без да спирам.Питаха ме как съм тръгнал.Отговарям-тръгва се от единия край на пътя към другия и така на зиг-заг.

Следват в низходяща класация според мен Вихрен,Свобода,към Рибново и други баири май нямаше

.
Поздравления на всички завършили,не са много хората в БГ които могат да го направят,а по-малко са тези които тръгват да го направят. Респект към човекът с байка-разбрах че е карал докрая.Сурчев и Стойчо-много бързи.

Колкото до Зоуи,на 1200 карахме заедно 30 км преди Исперих и тогава ми каза, че карала бревети от около година.Питах я няколко пъти карала ли е преди това дълги дистанции и все отговаряше-не.И досега съм убеден,че излъга

.Стефан си кара с постоянно темпо.Боко в много добра форма.Андрей и Тошко също задобрели.Пламен и той.Браво на всички.